Η PHOENIX CONTACT στην Ελλάδα

Ένας από τους βασικούς προμηθευτές της KSA Industrial Automation, με στενή συνεργασία για περισσότερα από 40 χρόνια είναι η Phoenix Contact.

Η εταιρία Phoenix Contact ιδρύθηκε το 1923 στο Essen της Γερμανίας. Με βασικό γνώμονα την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων τεχνολογίας διέγραψε μια λαμπρή πορεία τις δεκαετίες που ακολούθησαν και κατέχει πλέον ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών συνδέσεων και συστημάτων βιομηχανικού αυτοματισμού.

Σήμερα, η επιχείρηση εδρεύει στο Blomberg της Γερμανίας και απασχολεί περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Με ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022, διαθέτει 14 εταιρίες στη Γερμανία και περισσότερες από 50 θυγατρικές σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει έντονη τοπική παρουσία μέσω αντιπροσώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ διαθέτει υψηλών προδιαγραφών καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής σε 11 χώρες σε όλη την υφήλιο.

22000

Εργαζόμενοι παγκοσμίως

3,6B €

Turnover in 22

100000

Products

55

sales locations

All Electric Society

Η έννοια All Electric Society χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα κόσμο στον οποίο η ενέργεια θα παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές σε επαρκείς ποσότητες με προσιτές τιμές.

Η αποστολή της Phoenix Contact είναι να συνεισφέρει σε αυτό το σκοπό μέχρι το 2030 όσο περισσότερο μπορεί, μέσα από τρεις βασικούς πυλώνες δράσης:

  • ψηφιοποίηση στην ενεργειακή απόδοση στην κατανάλωση
  • έξυπνη δικτύωση & επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων στη δημιουργία ενεργειακής απόδοσης
  • παραγωγή ενέργειας ουδέτερου άνθρακα

«Η ικανοποίηση του πελάτη δεν είναι αρκετή για εμάς. Εμείς θέλουμε να του προκαλούμε έμπνευση»

Με οδηγό αυτά τα λόγια του συνιδρυτή της Klaus Eisert, η Phoenix Contact πορεύεται μέχρι σήμερα διαγράφοντας μια εντυπωσιακή πορεία με αλματώδη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ομαδικότητα, το πάθος, οι ισχυρές συνεργασίες και η εταιρική υπευθυνότητα είναι ορισμένες από τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία και χαρακτηρίζουν το προσωπικό της εταιρίας.