Η ανάγκη

Ένα μηχανημα-σπαστήρας στη φαρμακοβιομηχανία, είναι υπεύθυνο για τον διαχωρισμό, τον θρυμματισμό και την επεξεργασία των παραγόμενων φαρμακευτικών προϊόντων. Ο σπαστήρας χρησιμοποιείται για να ρυθμίσει το μέγεθος των στερεών υλικών που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παραγωγής φαρμάκων. Συνήθως χρησιμοποιείται για να θρυμματίσει τα φάρμακα σε μικρότερα κομμάτια ή να τα κατανείμει σε διαφορετικά συστατικά της φόρμουλας.

Επιπλέον, ο σπαστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον θρυμματισμό των ανεπιθύμητων προϊόντων ή των προϊόντων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά απομακρύνονται με ασφάλεια και δεν αναμειγνύονται με τα κανονικά προϊόντα φαρμάκων.

Συνολικά, το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας παραγωγής και διασφαλίζει ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ασφαλείας ώστε να  προστατεύονται τόσο οι ασθενείς, όσο και οι χρήστες φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο πελάτης που ήρθε σε επαφή με την εταιρεία μας, είχε εντοπίσει βλάβη στα  2 safety relay του κυκλώματος ασφαλείας του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Οι λειτουργίες που επιτελεί ένα safety relay συμπεριλαμβάνουν την επιτήρηση του αισθητήρα ασφαλείας, την ανίχνευση ενός προβλήματος και τη λήψη μέτρων ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των μηχανημάτων και η προστασία των εργαζομένων.

Το πρόβλημα

Τα υφιστάμενα υλικά δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για αντικατάσταση από τον προμηθευτή του εξωτερικού και καθώς ο πελάτης ήρθε αντιμέτωπος με σοβαρό ζήτημα ασφάλειας χειριστών, κληθήκαμε να δώσουμε μία αξιόπιστη λύση σε  σύντομο χρονικό διάστημα.

Το κύκλωμα ασφαλείας σε τέτοια μηχανήματα προστατεύει τους χρήστες και το περιβάλλον από ατυχήματα και δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν εντοπίζεται μία ανωμαλία, το κύκλωμα διακόπτει αμέσως τη λειτουργία του μηχανήματος για να αποτρέψει τυχόν ατυχήματα ή επιπλοκές, προσφέροντας προστασία τόσο στο μηχάνημα, όσο και στον χρήστη.

Υλοποίηση

Κατόπιν μελέτης του υπάρχοντος κυκλώματος, οι τεχνικοί της KSA Industrial Automation πρότειναν τη λύση προγραμματιζόμενου ρελέ ασφαλείας της Phoenix Contact.

Με αυτον τον τρόπο, αντικαταστάθηκαν τα 2 (δύο) υφιστάμενα υλικά από 1 (ένα), το οποίο μας έδωσε συνολικά 8 κανάλια εισόδου (αντί για 2) και 4 εξόδου.

 Σημαντικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου ρελέ είναι ότι δίνει δυνατότητα αντικατάστασης μεγάλης γκάμας άλλων safety relay, επιτρέποντας την υλοποίηση πολύ πιο σύνθετων κυκλωμάτων ασφαλείας, καθώς δεν περιορίζεται από τις προδιαγραφές άλλων αντίστοιχων υλικών στην αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι ο τεχνικός μπορεί να επιλέξει το συγκεκριμένο ρελέ για διαφορετικές εφαρμογές ασφαλείας χωρίς να χρειάζεται να επενδύσει σε διαφορετικές συσκευές για κάθε εφαρμογή. Μπορεί επίσης, στα πλαισια προληπτικής συντήρησης, να το έχει διαθέσιμο σε απόθεμα και να το προγραμματίσει εκ των προτέρων, ώστε να μπορεί σε κατάσταση επείγοντος να το θέσει άμεσα σε λειτουργία χωρίς να απαιτείται μεγάλο downtime.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι ο προγραμματισμός όλων των λειτουργιών του ρελέ γίνεται εσωτερικά, μέσω ενός ειδικού λογισμικού το οποίο διατιθεται από τον προμηθευτή.

Ο τεχνικός της KSA κατέβασε το λογισμικό στον υπολογιστή του και προχώρησε σε απομακρυσμένο προγραμματισμό του υλικού σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής. Όλες οι ρυθμίσεις μεταφέρθηκαν στη συνέχεια πολύ εύκολα μέσω mini-usb καλωδίου προγραμματισμού στο μηχάνημα.

Το λογισμικό* διατίθεται δωρεάν από την Phoenix Contact και η KSA μπορεί να παρέχει εκπαίδευση πάνω στη χρήση του ώστε να είναι εξοικειωμένος ο πελάτης σε περίπτωση που προκύψει αντίστοιχη ανάγκη στο μέλλον

Το Safety relay PSR-M-B2-SDI8-SDO4-DO4-SC της Phoenix Contact ένα επεκτάσιμο υλικό που εξασφαλίζει τη minimum καλωδίωση δίνοντας στον χρήστη το περιθώριο να το προσαρμόσει το ρελέ ασφαλείας στις ανάγκες της εφαρμογής του, εξοικονομώντας μακροπρόθεσμα κόστος και απλοποιώντας τη διαδικασία εγκατάστασης.

*Κατεβάστε δωρεάν το Software

Οφέλη

  • Άμεση ανταπόκριση και τεχνική υποστήριξη KSA

  • Προγραμματιζόμενο ρελέ – καλύπτει μεγάλο εύρος εφαρμογών

  • Δωρεάν software προγραμματισμού από τον προμηθευτή και δυνατότητα εκπαίδευσης στη χρήση του από τους τεχνικούς της KSA

  • Επώνυμη, αξιόπιστη λύση με άμεση διαθεσιμότητα

  • Μικρό downtime (στα πλαίσια προληπτικής συντήρησης)

  • Επεκτάσιμο: δίνει πολλές δυνατότητες για μελλοντικές αναβαθμίσεις

  • Εξασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή καλωδίωση

Υλικά

Τελευταία Νέα