Η Poseidon Team είναι μια ερευνητική ομάδα που αποτελείται κυρίως από προπτυχιακούς φοιτητές των τμημάτων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα μέλη της μελετούν, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν πρότυπα μονοθέσια οχήματα. Η Poseidon Team συμμετέχει σε κορυφαίους διαγωνισμούς όπως ο Shell Eco-marathon καθώς και στον απαιτητικό διαγωνισμό του Formula Student. Βασικό μέλημα της, είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας μέσα από την ανάπτυξη των μονοθεσίων που κατασκευάζουν.

Σκοπός της ομάδας για την αγωνιστική σεζόν 2023 – 2024 είναι η επιτυχημένη συμμετοχή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student 2024 στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων μονοθεσίων, καθώς και στον Shell Eco-Marathon 2024, έχοντας ολοκληρώσει τις απαραίτητες μελέτες και την ανακατασκευή των εξαρτημάτων του μονοθέσιου οχήματος “ORCA”.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ (KSA) στηρίζει το project με προσφορά υλικών Phoenix Contact τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτροκίνητου μονοθεσίου.

Κοινές μας δεσμεύσεις είναι η αειφορία, πράσινη ανάπτυξη και η εξοικονόμηση ενέργειας ενώ η συνεχής μάθηση και η τεχνογνωσία είναι αξίες που μοιραζόμαστε με την Poseidon Team. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που μας δίνεται η ευκαιρία να αποτελέσουμε και εμείς μέρος μίας τέτοιας καινοτόμας πρωτοβουλίας που προέρχεται από νέους ανθρώπους με δυνατό Όραμα:“Once something is a passion, the motivation is there” .